Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Φαγητό της κατοχής – Κατσαμάκι
Μέθοδος μαγειρέματος
Βράσιμο
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
Γλυκός Κόσμος
,
Κρέμες
Δυσκολία
Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min
Ώρα μαγειρέματος: 10 min
Συνολικός χρόνος:: 15 λεπτά
Μερίδες
4
Υλικά
4
ποτήρια νερό
1
ποτήρι καλαμποκάλευρο
(κοσκινισμένο)
50
γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
(κατά προτίμηση)
λίγη σταφιδίνη, πετιμέζι ή μέλι
κανέλα
(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το θυμάρι.
Λίγο πριν το σημείο βρασμού, αφαιρούμε το θυμάρι και προσθέτουμε βροχηδόν το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς.
Μόλις έχουμε μία βελούδινη κρέμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με λίγη σταφιδίνη ή πετιμέζι ή μέλι και κανέλα!
Keywords:
κατσαμάκι, φαγητό, κατοχή, κρέμες