Print Options:

Φαγητό της κατοχής – Κατσαμάκι

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 10 min Συνολικός χρόνος:: 15 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι καλαμποκάλευρο (κοσκινισμένο)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • λίγη σταφιδίνη, πετιμέζι ή μέλι
  • κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το θυμάρι.
  3. Λίγο πριν το σημείο βρασμού, αφαιρούμε το θυμάρι και προσθέτουμε βροχηδόν το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς.
  4. Μόλις έχουμε μία βελούδινη κρέμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με λίγη σταφιδίνη ή πετιμέζι ή μέλι και κανέλα!
Keywords: κατσαμάκι, φαγητό, κατοχή, κρέμες