Print Options:

Κεφτέδες με σάλτσα

Μέθοδος μαγειρέματος ,
Κουζίνα
Δυσκολία Μέτριο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 30 min Ώρα μαγειρέματος: 45 min Ωρα ξεκούρασης: 20 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 35 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό - μοσχαρίσιο)
  • 50 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο και στυμμένο πολύ καλά)
  • 150 γρ. κρεμμύδι (τριμμένο, με τα ζουμιά μαζί)
  • 50 γρ. σάλτσα (ντομάτας)
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μηλόξυδο
  • 1 αυγό (μεσαίο)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • θυμάρι (κατά προτίμηση)
  • κύμινο (κατά προτίμηση)
  • δυόσμο χοντροκομμένο (κατά προτίμηση)
  • μαϊντανό χοντροκομμένο (κατά προτίμηση)
  • αλεύρι (για το τηγάνισμα)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • 3 πιπεριές πράσινες κέρατο (κομμένες σε χοντρές λωρίδες)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (κομμένη σε χοντρές λωρίδες)
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τον κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο έως και 8-12 ώρες, αν υπάρχει χρόνος.
  3. Πλάθουμε τον κιμά σε 12 κεφτέδες.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  5. Αλευρώνουμε τους μισούς κεφτέδες, τους τηγανίζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές και τους αφαιρούμε. Θέλουμε να πάρουν χρώμα, αλλά να μην είναι εντελώς μαγειρεμένοι. Κάνουμε το ίδιο και με τους υπόλοιπους.
  6. Αφού τελειώσουμε με τους κεφτέδες, σουρώνουμε το λάδι μέσα από σίτα, το κρατάμε στην άκρη και καθαρίζουμε το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.
  7. Προσθέτουμε το λάδι πάλι στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε και τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε.
  8. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ στο ζεστό λάδι και τον καίμε ελαφρώς.
  9. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  10. Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε τους κεφτέδες και τις πιπεριές στο τηγάνι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 10-15 λεπτά.
  11. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε 20 λεπτά να ηρεμήσει και να δέσει το φαγητό μας.
Keywords: κεφτέδες, σάλτσα