Print Options:

Κέικ μπανάνας

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Κατηγορία ,
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 15 min Ώρα μαγειρέματος: 35 min Ωρα ξεκούρασης: 15 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 10
Υλικά
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. ζάχαρη (καστανή)
  • κανέλα (κατά προτίμηση)
  • 1-2 μπανάνες σε φέτες (όσες χωράει το ταψί)
  • 150 γρ. φυτίνη ή βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 200 γρ. ζάχαρη (άχνη)
  • 3 μπανάνες (πολύ ώριμες)
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
  • 5 γρ. baking powder
  • 2,5 γρ. σόδα μαγειρικής
  • 100 γρ. κουβερτούρα (χοντροκομμένη)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψάκι των 24 cm.
  3. Μέσα στο ταψάκι, ρίχνουμε τα υλικά από το μείγμα Α, εκτός από τις μπανάνες.
  4. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού το μείγμα και στη συνέχεια στρώνουμε τις μπανάνες, που έχουμε κόψει σε φέτες.
  5. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, την άχνη και τη φυτίνη και χτυπάμε με το φτερό, για 5-8 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
  6. Προσθέτουμε τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι και χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμη.
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.
  8. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι μας και ψήνουμε 35 λεπτά στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
  10. Τέλος, μόλις ψηθεί, αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε το πολύ 15 λεπτά να κρυώσει και το γυρνάμε ανάποδα.
Σημειώσεις
  1. Προσοχή, το πιο σημαντικό στη συνταγή είναι οι μπανάνες. Πρέπει να είναι πολύ ώριμες ή ακόμα καλύτερα, να έχουν μαυρίσει εντελώς.
  2. Το κέικ καλό είναι να το δοκιμάσετε την επόμενη ημέρα, για να έχουν δέσει όλες οι γεύσεις!
Keywords: κέικ, μπανάνα, κουβερτούρα, σοκολάτα, γλυκά