Κέικ μπανάνας
Κέικ μπανάνας
Υλικά
Μείγμα Α
Μείγμα Β
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
-
Λαδώνουμε ένα ταψάκι των 24 cm.
-
Μέσα στο ταψάκι, ρίχνουμε τα υλικά από το μείγμα Α, εκτός από τις μπανάνες.
-
Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού το μείγμα και στη συνέχεια στρώνουμε τις μπανάνες, που έχουμε κόψει σε φέτες.
-
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, την άχνη και τη φυτίνη και χτυπάμε με το φτερό, για 5-8 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
-
Προσθέτουμε τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι και χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμη.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.
-
Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι μας και ψήνουμε 35 λεπτά στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
-
Τέλος, μόλις ψηθεί, αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε το πολύ 15 λεπτά να κρυώσει και το γυρνάμε ανάποδα.
Σημειώσεις
- Προσοχή, το πιο σημαντικό στη συνταγή είναι οι μπανάνες. Πρέπει να είναι πολύ ώριμες ή ακόμα καλύτερα, να έχουν μαυρίσει εντελώς.
- Το κέικ καλό είναι να το δοκιμάσετε την επόμενη ημέρα, για να έχουν δέσει όλες οι γεύσεις!