Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρώς και περιμένουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στον κάδο το ταχίνι, το πετιμέζι, τα 2 άλευρα και τέλος το αλάτι.
Βάζουμε τον κάδο στο μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά, στην πιο αργή ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας από τα τοιχώματα.
Βάζουμε το ζυμάρι στον πάγκο μας και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, σχηματίζοντας μια μπάλα.
Βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και σκεπάζουμε με διπλή μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 90 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού φουσκώσει, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε σε λωρίδες, σε φυτίλι δηλαδή, το κάθε μπαλάκι και κλείνουμε τις δύο άκρες, πλάθοντας πάλι λίγο στην ένωση, για να κολλήσουν σωστά όπως στο βίντεο.
Βουτάμε το κουλούρι μας στο ζαχαρόνερο, έπειτα στο σουσάμι και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Στο κάθε ταψί χωράνε 4 κουλούρια οπότε, μόλις κάνουμε τα πρώτα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
Παράλληλα, πλάθουμε τα άλλα 4 κουλούρια μας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και αυτά.
Μόλις φουσκώσουν τα πρώτα 4, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, στη μεσαία θέση του φούρνου για 25-26 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε και βάζουμε τα υπόλοιπα.