Print Options:

Παλαμίδα στη λαδόκολλα

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 40 min Συνολικός χρόνος:: 50 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 2 παλαμίδες (700 γρ. η καθεμία)
  • 6 φέτες λεμόνι
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • αλουμινόχαρτο
  • λαδόκολλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη (καστανή)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την γκρεμολάτα και κρατάμε στην άκρη.
  2. Στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, από πάνω βάζουμε βρεγμένη λαδόκολλα και την αλατίζουμε.
  3. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στη λαδόκολλα και με ένα χαρτάκι, στεγνώνουμε καλά την κοιλιά του και αλατίζουμε.
  4. Αλείφουμε όλο το ψάρι καλά, με την γκρεμολάτα και τοποθετούμε 3 φέτες λεμόνι στην κοιλιά του.
  5. Τυλίγουμε το ψάρι, όπως δείχνω στο βίντεο και τοποθετούμε σε μια σχάρα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 30-40 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο. Σε ένα παλιό φούρνο, ίσως στα 30 λεπτά να είναι έτοιμο, στους πιο καινούργιους θέλει λίγο παραπάνω.
  7. Σερβίρουμε με συνοδευτικά της αρεσκείας μας!
Σημειώσεις

Η αλήθεια είναι, ότι βρίσκουμε πλέον παλαμίδα όλο το χρόνο, αλλά στα μέρη μου η καλύτερη περίοδος είναι μεταξύ Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου.

Keywords: παλαμίδα, θαλασσινά, γκρεμολάτα