Print Options:

Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με πράσο

Μέθοδος μαγειρέματος ,
Κουζίνα
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 30 min Συνολικός χρόνος:: 40 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 700 γρ. χοιρινή σπάλα (σε μικρά κομματάκια, περίπου 35 γρ. το καθένα)
  • νερό (όσο χρειαστεί να σκεπάσει το κρέας)
  • 2 πράσα
  • 3 φύλλα λεμονιάς
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ρίγανη (κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Σε κρύο τηγάνι βάζουμε το κρέας (βασικά βάζουμε όσα κομμάτια χωράει).
  2. Σκεπάζουμε ίσα ίσα τα κομμάτια κρέατος με νερό (όσο πάρει).
  3. Προσθέτουμε τα φύλλα λεμονιάς.
  4. Στη συνέχεια, κόβουμε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
  5. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας στο τέρμα.
  6. Μόλις πάρει βράση, το χαμηλώνουμε ελάχιστα.
  7. Κατά τη διάρκεια ξαφρίζουμε.
  8. Θέλουμε το κρέας να απορροφήσει όλο το νερό.
  9. Μετά από 30 λεπτά περίπου, θα έχει μείνει χωρίς καθόλου υγρασία και θα αρχίζει να καραμελώνει η τηγανιά μας.
  10. Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, δίνοντας παράλληλα αρκετό χρώμα στα κομμάτια κρέατος.
  11. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  12. Τέλος, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά μας και ρίχνουμε λίγη ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.
  13. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με το λαδάκι από το τηγάνι και προσθέτουμε ανθό αλατιού, ρίγανη και λίγο ακόμη ξύσμα λεμονιού.
Keywords: τηγανιά, πράσο, χοιρινό