Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με πράσο
Μέθοδος μαγειρέματος
Βράσιμο
,
Τηγάνισμα
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
Αλμυρός κόσμος
,
Κρέατα & Αλλαντικά
Δυσκολία
Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min
Ώρα μαγειρέματος: 30 min
Συνολικός χρόνος:: 40 λεπτά
Μερίδες
4
Υλικά
700
γρ. χοιρινή σπάλα
(σε μικρά κομματάκια, περίπου 35 γρ. το καθένα)
νερό
(όσο χρειαστεί να σκεπάσει το κρέας)
2
πράσα
3
φύλλα λεμονιάς
1
λεμόνι
αλάτι
(κατά προτίμηση)
πιπέρι
(κατά προτίμηση)
ρίγανη
(κατά προτίμηση)
ελαιόλαδο
(κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Σε κρύο τηγάνι βάζουμε το κρέας (βασικά βάζουμε όσα κομμάτια χωράει).
Σκεπάζουμε ίσα ίσα τα κομμάτια κρέατος με νερό (όσο πάρει).
Προσθέτουμε τα φύλλα λεμονιάς.
Στη συνέχεια, κόβουμε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας στο τέρμα.
Μόλις πάρει βράση, το χαμηλώνουμε ελάχιστα.
Κατά τη διάρκεια ξαφρίζουμε.
Θέλουμε το κρέας να απορροφήσει όλο το νερό.
Μετά από 30 λεπτά περίπου, θα έχει μείνει χωρίς καθόλου υγρασία και θα αρχίζει να καραμελώνει η τηγανιά μας.
Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, δίνοντας παράλληλα αρκετό χρώμα στα κομμάτια κρέατος.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά μας και ρίχνουμε λίγη ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με το λαδάκι από το τηγάνι και προσθέτουμε ανθό αλατιού, ρίγανη και λίγο ακόμη ξύσμα λεμονιού.
Keywords:
τηγανιά, πράσο, χοιρινό