Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με πράσο



Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με πράσο
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κρύο τηγάνι βάζουμε το κρέας (βασικά βάζουμε όσα κομμάτια χωράει).
-
Σκεπάζουμε ίσα ίσα τα κομμάτια κρέατος με νερό (όσο πάρει).
-
Προσθέτουμε τα φύλλα λεμονιάς.
-
Στη συνέχεια, κόβουμε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
-
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας στο τέρμα.
-
Μόλις πάρει βράση, το χαμηλώνουμε ελάχιστα.
-
Κατά τη διάρκεια ξαφρίζουμε.
-
Θέλουμε το κρέας να απορροφήσει όλο το νερό.
-
Μετά από 30 λεπτά περίπου, θα έχει μείνει χωρίς καθόλου υγρασία και θα αρχίζει να καραμελώνει η τηγανιά μας.
-
Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, δίνοντας παράλληλα αρκετό χρώμα στα κομμάτια κρέατος.
-
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
Τέλος, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά μας και ρίχνουμε λίγη ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.
-
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με το λαδάκι από το τηγάνι και προσθέτουμε ανθό αλατιού, ρίγανη και λίγο ακόμη ξύσμα λεμονιού.