Print Options:

Παραδοσιακό μωσαϊκό με φυστίκια Αιγίνης

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 5 min Ωρα ξεκούρασης: 10 ώρα Συνολικός χρόνος:: 10 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες 10
Υλικά
  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα (μία συσκευασία)
  • 340 γρ. μπισκότα (τύπου πτι-μπερ ή κανέλας)
  • 180 γρ. μαργαρίνη
  • 15 γρ. λικέρ μανταρίνι (ή ό,τι έχετε)
  • 50 γρ. κακάο (σκόνη)
  • 60 γρ. φυστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα, μαζί με τη μαργαρίνη, μέχρι να λιώσουν και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το λικέρ και το κακάο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  4. Σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια, μέσα στο μείγμα μας, προσθέτουμε και τα φυστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Απλώνουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε, σαν καραμέλα.
  6. Στη συνέχεια, τυλίγουμε πολύ σφιχτά με μεμβράνη, για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας από το μείγμα μας.
  7. Βάζουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
Σημειώσεις
  1. Μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα μαργαρίνη, μισή ποσότητα βούτυρο.
  2. Όταν παγώσει το γλυκό, εγώ το κόβω κομμάτια, το βάζω σε μπολ και ξανά στην κατάψυξη.
  3. Ο συγκεκριμένος κορμός είναι κατάψυξης και είναι αρκετά μαλακός!
Keywords: παραδοσιακό, μωσαϊκό, φυστίκια, Αιγίνης, μπισκότα