Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Πηλιορείτικο Σφουγγάτο
Μέθοδος μαγειρέματος
Σωτάρισμα
Κουζίνα
Ελληνική
,
Πηλιορείτικη
Κατηγορία
Αλμυρός κόσμος
,
Αυγά
,
Κρέατα & Αλλαντικά
,
Πρωινό
Δυσκολία
Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min
Ώρα μαγειρέματος: 5 min
Συνολικός χρόνος:: 10 λεπτά
Μερίδες
1
Υλικά
100
γρ. χοιρινό λουκάνικο
(σε μικρά κομμάτια)
50
γρ. κρεμμύδι
(λευκό, σε φέτες)
12
ντοματίνια
(κομμένα στη μέση, τα μισά για το σφουγγάτο, τα μισά για γαρνιτούρα)
3
αυγά
20
γρ. φέτα
ελαιόλαδο
(κατά προτίμηση)
αλάτι
(κατά προτίμηση)
πιπέρι
(κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με ελάχιστο ελαιόλαδο, σωτάρουμε το λουκάνικο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε για λίγο ακόμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια.
Χτυπάμε τα αυγά σε μια μπασίνα πολύ καλά.
Αφαιρούμε το τηγάνι μας από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα, με μια μαρίζ.
Βάζουμε το τηγάνι πάλι στη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και γυρίζουμε το σφουγγάτο να ψηθεί για πολύ λίγο και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο με λίγα ντοματίνια, τα οποία τα έχουμε μαρινάρει με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και ξύσμα λεμονιού.
Απο πάνω, εγώ έβαλα αποξηραμένη μολόχα και δυόσμο!
Keywords:
αυγά, πρωινό , λουκάνικο