8 Τρόποι Κοπής Σκόρδου

Το σκόρδο (επιστημονική ονομασία: Allium sativum, Άλλιον το ήμερον) είναι μονοετές ή και πολυετές, ποώδες φυτό, το οποίο ανήκει στο γένος Άλλιο και στην οικογένεια των Λεριοειδών ή Υακινθοειδών. Η καταγωγή του είναι από τις περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ασίας. Χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ως άρτυμα στην Παρασκευή φαγητών αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, καθώς οι γιατροί το χρησιμοποιούσαν σαν αντισηπτικό για τη θεραπεία των τραυμάτων και της γάγγραινας. Στην Ελλάδα καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια. Η φύτευση του σκόρδου για το ελληνικό κλίμα γίνεται από το Φθινόπωρο τον Οκτώβριο ή την Άνοιξη για τα νωπά σκόρδα, μέχρι το Φεβρουάριο για τα ξερά. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται 30.000 στρέμματα και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους 18,000 τόνους με κυριότερες περιοχές παραγωγής τη Μακεδονία, τη Θράκη, και τον Πλατύκαμπο Λάρισας. Οι σπουδαιότερες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι τα άσπρα (Θράκης και Τριπόλεως), οι γίγαντες και τα κοινά.

Παρακάτω παραθέτω κάποιους τρόπους κοπής του σκόρδου.