5 Τρόποι Κοπής Φρέσκου Κρεμμυδιού

Το κρεμμύδι είναι λαχανικό, γνωστό και με τα ονόματα Άλλιον ή κρόμμυο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Άλλιον το κρόμμυο, η οποία προέρχεται από το φυτό Allium cepa και η πιθανή του προέλευση είναι από τη νοτιοανατολική Ασία, από περιοχές του Αφγανιστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Τατζικιστάν. Το φρέσκο κρεμμύδι έχει τρομερές ιδιότητες, προστατεύει τα μάτια καθώς περιέχει βιταμίνη Α, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην υγιή όραση. Περιέχει επίσης βιταμίνη C και K, οι οποίες προάγουν την υγεία του σκελετού, ελέγχουν την πήξη του αίματος και προστατεύουν τους ιστούς από τη φθορά. Είναι σημαντικό για τους διαβητικούς, αφού βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου και συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Το φρέσκο κρεμμύδι μπορεί να φυτευτεί σχεδόν όλο το χρόνο. Στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε διάφορες ποικιλίες κρεμμυδιού ανάλογα με το σχήμα του βολβού, το χρώμα, το μέγεθος, καθώς και τη γεύση του. Υπάρχουν γλυκά και καυτερά κρεμμύδια, στενόμακρα ή στρόγγυλα υπάρχουν λευκόσαρκα, κόκκινα ή μωβ κρεμμύδια. Υπάρχουν αρκετές τοπικές ποικιλίες κρεμμυδιών και περιοχές που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τα κρεμμύδια όπως το βατικώτικο κρεμμύδι, το νεροκρέμμυδο της Ζακύνθου υπάρχουν τοπικές ποικιλίες στο Ηράκλειο και στα Χανιά της Κρήτης.

Παρακάτω παραθέτω κάποιους τρόπους κοπής του φρέσκου κρεμμυδιού.