Μακαρονάδα με μελιτζάνες, ντοματίνια και σκόρδο
Μακαρονάδα με μελιτζάνες, ντοματίνια και σκόρδο
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε σε κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει.
-
Βάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε τρυπητό μπολ, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 10-15 λεπτά.
-
Σε τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τις μελιτζάνες, για 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρά για λίγα δευτερόλεπτα.
-
Καρυκεύουμε με ρίγανη και μπούκοβο.
-
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ, τον καίμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια.
-
Προσθέτουμε καυτό νερό, ίσα που να μην τα σκεπάσει.
-
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σε χαμηλή προς μέτρια, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά.
-
Παράλληλα, βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν.
-
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε τον βασιλικό, το ξύδι και διορθώνουμε στη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
-
Αφού βράσουν τα ζυμαρικά μας, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και λίγο νερό από το βράσιμο τους, αν χρειάζεται. Αυτό θα βοηθήσει να χυλώσει η σάλτσα μας, μιας και δεν έχουμε κάποιο τυρί.
-
Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ με φύλλα βασιλικού, πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο!