4 Τρόποι Κοπής Κρεμμυδιού

Το κρεμμύδι είναι λαχανικό, γνωστό και με τα ονόματα Άλλιον ή κρόμμυο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Άλλιον το κρόμμυο, η οποία προέρχεται από το φυτό Allium cepa και η πιθανή του προέλευση είναι από τη νοτιοανατολική Ασία, από περιοχές του Αφγανιστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Τατζικιστάν. Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής, σε αποθήκευση, βοήθησαν στη διάδοσή του. Τα κρεμμύδια προτιμούν ελαφρύ, αμμώδες χώμα, με καλή αποστράγγιση για να αναπτυχθούν καλύτερα και να σχηματίσουν μεγαλύτερο βολβό. Η φύτευσή τους διαφέρει ανάλογα το είδος τους, για παράδειγμα αν θέλουμε χλωρό φρέσκο κρεμμυδάκι, μπορεί να φυτευτεί σχεδόν όλο το χρόνο, ενώ αν θέλουμε το ξερό κρεμμύδι, φυτεύεται την περίοδο μεταξύ Μάρτιο και Απρίλιο. Στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε διάφορες ποικιλίες κρεμμυδιού ανάλογα με το σχήμα του βολβού, το χρώμα, το μέγεθος, καθώς και τη γεύση του. Υπάρχουν γλυκά και καυτερά κρεμμύδια, στενόμακρα ή στρόγγυλα υπάρχουν λευκόσαρκα, κόκκινα ή μωβ κρεμμύδια. Υπάρχουν αρκετές τοπικές ποικιλίες κρεμμυδιών και περιοχές που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τα κρεμμύδια όπως το βατικώτικο κρεμμύδι, το νεροκρέμμυδο της Ζακύνθου υπάρχουν τοπικές ποικιλίες στο Ηράκλειο και στα Χανιά της Κρήτης.

Παρακάτω παραθέτω κάποιους τρόπους κοπής του κρεμμυδιού.