Κουλουράκια της γιαγιάς

Κουλουράκια της γιαγιάς

pinit

Κουλουράκια της γιαγιάς

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 15 min Ώρα μαγειρέματος 23 min Ωρα ξεκούρασης 2 ώρα Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 38 λεπτά Μερίδες: 55

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με τη σόδα μέχρι να αφρίσει, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, με ένα σύρμα ή ένα κουτάλι.

  2. Έπειτα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη.

  3. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το baking powder με λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.

  4. Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.

  5. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να πλάθεται εύκολα.

  6. Πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα.

  7. Τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.

  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 22-23 λεπτά.

  9. Όταν θα τα βγάλετε, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς για 2-3 ώρες, για να δέσουν οι γεύσεις.

Σημειώσεις

  1. Προσωπικά, ζυγίζω το κάθε μπαλάκι να είναι 20 γρ., αλλιώς προσπαθήστε να το δείτε με το μάτι, να βγάλετε 55 πανομοιότυπα μπαλάκια.
  2. Θα είναι έτοιμα, όταν θα έχουν πάρει καλό χρώμα και θα έχουν γίνει τραγανά!
  3. Η συγκεκριμένη δόση βγάζει τουλάχιστον 55 μικρά κουλουράκια!
  4. Για να διατηρηθούν σωστά, θα τα βάλετε μόλις κρυώσουν, σε γυάλινο βάζο ή θα τα τυλίξετε με λαδόκολλα και μετά θα τα βάλετε σε πλαστικό μπολ.
  5. Δοκιμάστε τα την επόμενη ημέρα (αν μπορείτε).
  6. Αντέχουν σίγουρα για 5 μέρες!
Keywords: κουλουράκια