Χταπόδι κοκκινιστό

Χταπόδι κοκκινιστό

pinit

Χταπόδι κοκκινιστό

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 10 min Ώρα μαγειρέματος 55 min Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 5 λεπτά Μερίδες: 2

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το χταπόδι σε χοντρά κομμάτια.

  2. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε ακανόνιστα, χοντρά κομμάτια, περίπου όσο το χταπόδι σε μέγεθος.

  3. Σε ζεστό, αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το χταπόδι, σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά.

  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

  5. Επόμενη κίνηση, είναι να προσθέσουμε το σκόρδο, είτε ολόκληρο, είτε σε φέτες και τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, πάντα σε δυνατή φωτιά.

  6. Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ, τον καίμε καλά και σβήνουμε με το ξύδι.

  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό ή τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

  8. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καυτό νερό, τόσο, ώστε να μη σκεπάζει τα υλικά μας, περίπου 200-300 γρ., ανάλογα βέβαια το σκεύος σας.

  9. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση το φαγητό μας και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας στο ⅓, της δυναμικής της κουζίνας μας και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά με καπάκι.

  10. Προαιρετικά σερβίρουμε με ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού!

Keywords: χταπόδι, κοκκινιστό, νηστίσιμα, θαλασσινά