Εκτέλεση
-
Κόβουμε το χταπόδι σε χοντρά κομμάτια.
-
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε ακανόνιστα, χοντρά κομμάτια, περίπου όσο το χταπόδι σε μέγεθος.
-
Σε ζεστό, αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το χταπόδι, σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
-
Επόμενη κίνηση, είναι να προσθέσουμε το σκόρδο, είτε ολόκληρο, είτε σε φέτες και τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, πάντα σε δυνατή φωτιά.
-
Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ, τον καίμε καλά και σβήνουμε με το ξύδι.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό ή τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
-
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καυτό νερό, τόσο, ώστε να μη σκεπάζει τα υλικά μας, περίπου 200-300 γρ., ανάλογα βέβαια το σκεύος σας.
-
Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση το φαγητό μας και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας στο ⅓, της δυναμικής της κουζίνας μας και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά με καπάκι.
-
Προαιρετικά σερβίρουμε με ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού!
Keywords:
χταπόδι, κοκκινιστό, νηστίσιμα, θαλασσινά