Παραδοσιακά, κόκκινα, πασχαλινά αυγά
Παραδοσιακά, κόκκινα, πασχαλινά αυγά
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα φλούδια, το καυτό νερό και με κουτάλα, τα πατάμε ελαφρώς.
-
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο τέρμα και περιμένουμε να πάρει μία καλή βράση, περίπου 7 με 9 λεπτά.
-
Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας σε μέτρια, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
-
Παράλληλα, καθαρίζουμε τα αυγά μας με λευκό ξύδι και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
-
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα του νερού με τα φλούδια, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βουτάμε τα αυγά σε νερό και με προσοχή, τα βάζουμε ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα μας, με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
-
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βράζουμε στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει, για ένα λεπτό. Μόλις περάσει το λεπτό, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά ακριβώς.
-
Μόλις είναι έτοιμα τα αυγά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσουν για 8 έως 24 ώρες.
-
Αφού έχουν κρυώσει, τα αφαιρούμε προσεκτικά σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια, τα βουτάμε σε μπόλικο ηλιέλαιο, τρεις φορές στο σύνολο. Θα δείτε, όταν τα βουτήξετε μια φορά, μετά από λίγο θα θαμπώσουν, οπότε τα ξαναβουτάμε, μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.