Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 16 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ή κουτάλα, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
-
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και την κανέλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
-
Παράλληλα, μέχρι να κρυώσει η κρέμα μας, λαδώνουμε τα φύλλα μας και τα τοποθετούμε στο ταψί μας, το ένα πάνω στο άλλο.
-
Σε μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε, με ένα πιρούνι, πολύ καλά.
-
Ρίχνουμε τα αυγά σιγά σιγά, σε τρείς δόσεις μέσα στην κρέμα μας και ανακατεύουμε πολύ, πολύ γρήγορα, με ένα σύρμα.
-
Προσθέτουμε την κρέμα μας μέσα στο ταψί και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, σε μικρά κομματάκια, σε διάφορα σημεία πάνω στην κρέμα μας.
-
Γυρίζουμε τις γωνίες από τα φύλλα προς τα μέσα και τα λαδώνουμε ελαφρώς.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα.