Ρολό κιμά

Ρολό κιμά

pinit

Ρολό κιμά

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 30 min Ώρα μαγειρέματος 1 ώρα Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 8

Υλικά

Υλικά για τον κιμά

Υλικά για τις πατάτες

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη γαλοπούλα και το κίτρινο τυρί και ζυμώνουμε πολύ, πολύ καλά.

  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τον κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο έως και 8-12 ώρες, αν υπάρχει χρόνος.

  3. Σε μικρό ταψί απλώνουμε τον κιμά, ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνειά του ταψιού.

  4. Στο μέσον του κιμά, απλώνουμε πρώτα το τυρί και από πάνω βάζουμε τη γαλοπούλα.

  5. Ανασηκώνουμε τον κιμά από τη μία πλευρά και τον φέρνουμε προς το κέντρο του ταψιού. Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά.

  6. Διορθώνουμε το σχήμα του κιμά, με τα χέρια μας, όπως στο βίντεο και ετοιμάζουμε τις πατάτες.

  7. Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες, τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο νερό.

  8. Τοποθετούμε, με τα χέρια μας, τις πατάτες μας δίπλα στο ρολό και στη συνέχεια προσθέτουμε και το νερό που έχει μείνει στο μπολ και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη, τόσο, που να καλύψει ως τη μέση τις πατάτες.

  9. Τέλος, αν θέλουμε, βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας πάνω στον κιμά μας, για να πάρει περισσότερο χρώμα στο ψήσιμο.

  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα ακριβώς.

Keywords: ρολό, κιμά, κρέατα