Μοσχαρίσιο διάφραγμα



Μοσχαρίσιο διάφραγμα
Υλικά
Σάλτσα ρόκας
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Κόβουμε το κρέας σε 3 κομμάτια, που να χωράνε στο τηγάνι μας.
-
Λαδώνουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
-
Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας πολύ καλά και ψήνουμε το διάφραγμα, για 1 με 1,5 λεπτό, από την κάθε πλευρά. Βοηθάμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
-
Αφήνουμε να ξεκουραστεί.
-
Παράλληλα, σε κρύο τηγάνι, βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν μόνα τους, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να δούμε, ότι καίγονται ελαφρώς.
-
Αφαιρούμε το τηγάνι με τα κρεμμυδάκια από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο φρέσκο θυμάρι.
-
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα ρόκας και χτυπάμε πολύ καλά.
-
Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες.
-
Τοποθετούμε αρκετή σάλτσα σε ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε το κομμένο κρέας.
-
Στη συνέχεια, καλύπτουμε το κρέας με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας.
-
Βάζουμε λίγη ακόμη σάλτσα από πάνω και τελειώνουμε με ανθό αλατιού, πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
-
Για ένα γιορτινό twist, τρίβουμε και λίγο ροζ πιπέρι για τελείωμα.