Ρύζι με κιμά



Ρύζι με κιμά
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ρίχνουμε τον κιμά, τον καβουρδίζουμε καλά, για 10 λεπτά περίπου, σε δυνατή φωτιά και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τον κιμά σε ένα σκεύος.
-
Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γυαλίσει.
-
Προσθέτουμε το ρύζι και το "γυαλίζουμε" και αυτό για 2-3 λεπτά.
-
Αραιώνουμε τον πελτέ με το ζεστό νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
-
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας.
-
Μόλις δούμε, ότι έχει ελάχιστα υγρά το φαγητό μας, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα (κρατάμε λίγο για από πάνω) και ανακατεύουμε καλά.
Σημειώσεις
- Καβουρδίζουμε καλά τον κιμά, να πάρει χρώμα, για να αποκτήσει γεύση.
- Εννοείται δοκιμάζουμε αν έβρασε το ρύζι, ίσως θέλει παραπάνω νερό (δεν είναι όλες οι ποιότητες ρυζιού ίδιες).
- Στο τελείωμα, μπορούμε να βάλουμε και λίγο βούτυρο μαζί με την τριμμένη γραβιέρα.
- Είναι πανεύκολο στην εκτέλεση, ειδικά για όσους δεν έχουν και την καλύτερη επαφή με την κουζίνα.