Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια, γαλοτύρι, χαρούπι και δυόσμο



Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια, γαλοτύρι, χαρούπι και δυόσμο
Υλικά
Για τη σαλάτα
Για το λαδολέμονο
Εκτέλεση
Video
Off
On
Για το λαδολέμονο
-
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη σαλάτα
-
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
-
Αφαιρούμε με μαχαίρι τις άκρες και με έναν αποφλοιωτή ή μαντολίνο, βγάζουμε ωραίες φλούδες από το κολοκύθι.
-
Τυλίγουμε τις φλούδες του κολοκυθιού σε ρολάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολάκι με καπάκι όπως στο βίντεο και τα διαβρέχουμε με το λαδολέμονο ελαφρώς, περίπου με 2 κ.σ.
-
Τοποθετούμε καπάκι στο μπολάκι μας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
-
Τοποθετούμε τα ρολάκια του κολοκυθιού σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε περίπου 3 κ.σ. λαδολέμονο, αλάτι και πιπέρι.
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο κουκουνάρι, είτε καβουρδισμένο είτε όχι.
-
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 5 κ.σ. γαλοτύρι σε διαφορετικά σημεία πάνω στη σαλάτα μας.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα παξιμάδια χαρουπιού, που καλό είναι να τα έχουμε σπάσει ελαφρώς με το χέρι μας.
-
Τέλος προσθέτουμε φύλλα δυόσμου, ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και αποξηραμένα φύλλα μολόχας.