Κριθαράκι με μανιτάρια

Κριθαράκι με μανιτάρια

pinit

Κριθαράκι με μανιτάρια

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 20 min Ώρα μαγειρέματος 25 min Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 3

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μέσα στο καυτό νερό.

  2. Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια μας για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και τα αφαιρούμε.

  3. Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, αλατίζουμε ελαφρώς και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαραθούν. Ίσως χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το "τοστάρουμε" καλά, μέχρι να γυαλίσει, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά.

  5. Σβήνουμε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

  6. Σε αυτό το σημείο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε με κουτάλα, σιγά σιγά το νερό (το οποίο είναι πλέον σαν ζωμός μανιταριών) και ανακατεύουμε συνεχώς.

  7. 1-2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ξαναβάζουμε τα μανιτάρια μέσα, ανακατεύουμε και διορθώνουμε σε γεύση.

  8. Τέλος, αφαιρούμε από τη φωτιά το τηγάνι και δένουμε με παγωμένο ελαιόλαδο!

  9. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού!

Keywords: κριθαράκι, μανιτάρια, ζυμαρικά