Νηστίσιμα pancakes
Νηστίσιμα pancakes
Υλικά
Υλικά για τα pancakes
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μπολ ανακατεύουμε το νερό με το ηλιέλαιο.
-
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ, πολύ καλά, μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.
-
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά σπορέλαιο ή μαργαρίνη.
-
Με βαθιά κουτάλα, ρίχνουμε λίγο χυλό στο κέντρο από το τηγάνι μας. Μόλις δούμε τις πρώτες φουσκάλες, γυρνάμε το pancake μας και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά, για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.
-
Σερβίρουμε με τη σάλτσα της αρεσκείας μας, φρούτα του δάσους και άχνη ζάχαρη.
Σάλτσα
-
Σε μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το φυστικοβούτυρο.
-
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα αμυγδάλου.
-
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα αμυγδάλου, στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ, πολύ καλά, με ένα κουτάλι, μέχρι να έχουμε μια ρευστή και γυαλιστερή κρέμα.