Σουηδικό κέικ σοκολάτας (Kladdkaka)

Σουηδικό κέικ σοκολάτας (Kladdkaka)

pinit

Σουηδικό κέικ σοκολάτας (Kladdkaka)

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 5 min Ώρα μαγειρέματος 15 min Ωρα ξεκούρασης 15 min Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Λιώνουμε το βούτυρο.

  2. Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, με σύρμα χειρός (όχι μίξερ).

  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.

  4. Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, παχύρευστο μείγμα.

  5. Βουτυρώνουμε μία φόρμα 24cm, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και λίγο κακάο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 12-15 λεπτά. Όσο πιο πολύ, τόσο πιο μαστιχωτό θα γίνει.

  7. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε.

Σημειώσεις

  1. Το συγκεκριμένο κέικ δε φουσκώνει πολύ, είναι εντελώς φλατ, σαν ένα μεγάλο μπισκότο.
  2. Σερβίρουμε με σαντιγί, ζάχαρη άχνη, φράουλες ή βατόμουρα.
  3. Παραδοσιακά τρώγεται με το χέρι στη Σουηδία και το νόημα είναι να λερώνεις τα χέρια σου.
  4. Το όνομα του είναι Kladdkaka παραδοσιακά.
Keywords: κέικ, σοκολάτα, μπισκότο, βούτυρο