Σουηδικό κέικ σοκολάτας (Kladdkaka)
Σουηδικό κέικ σοκολάτας (Kladdkaka)
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Λιώνουμε το βούτυρο.
-
Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, με σύρμα χειρός (όχι μίξερ).
-
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
-
Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, παχύρευστο μείγμα.
-
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 24cm, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και λίγο κακάο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 12-15 λεπτά. Όσο πιο πολύ, τόσο πιο μαστιχωτό θα γίνει.
-
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε.
Σημειώσεις
- Το συγκεκριμένο κέικ δε φουσκώνει πολύ, είναι εντελώς φλατ, σαν ένα μεγάλο μπισκότο.
- Σερβίρουμε με σαντιγί, ζάχαρη άχνη, φράουλες ή βατόμουρα.
- Παραδοσιακά τρώγεται με το χέρι στη Σουηδία και το νόημα είναι να λερώνεις τα χέρια σου.
- Το όνομα του είναι Kladdkaka παραδοσιακά.