Σούπα μοσχάρι με λαχανικά (Κρεατόσουπα)

Σούπα μοσχάρι με λαχανικά (Κρεατόσουπα)

pinit

Σούπα μοσχάρι με λαχανικά (Κρεατόσουπα)

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 30 min Ώρα μαγειρέματος 90 min Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρύο νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο τέρμα. Αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις γίνει αυτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα, ανάλογα το κρέας και το κόψιμο!

  2. Ανά διαστήματα θα δούμε ότι το κρέας βγάζει αφρούς, οπότε εμείς με μία κουτάλα τους αφαιρούμε.

  3. Αφού βράσει το κρέας, προσθέτουμε όλα τα κομμένα λαχανικά, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας.

  4. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς μας σε μέτρια προς δυνατή και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.

  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο.

  6. Τέλος, προσθέτουμε λίγα κοτσάνια μαϊντανού, τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και τον χυμό λεμονιού.

  7. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ με λίγο αλατοπίπερο ακόμη και δύο σταγόνες ξύδι, για ένταση.

Keywords: σούπα, μοσχάρι, λαχανικά