Θαλασσινή μακαρονάδα με μύδια, λεμόνι, καυτερή πιπεριά και άνηθο
Θαλασσινή μακαρονάδα με μύδια, λεμόνι, καυτερή πιπεριά και άνηθο
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια σε παγωμένο νερό και αφαιρούμε το "μουστάκι" (και τυχόν ακαθαρσίες) και τα κοχυλάκια.
-
Βάζουμε το νερό να πάρει βράση για τα ζυμαρικά μας.
-
Μόλις πάρει βράση, αλατίζουμε και βράζουμε τα ζυμαρικά μας, 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.
-
Σε κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο αλάτι και τα σωτάρουμε ελαφρώς.
-
Έπειτα, προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
-
Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε ολόκληρα τα ντοματίνια και αν θέλουμε, τα σπάμε λιγάκι με την κουτάλα μας. Αλατίζουμε λίγο ακόμη.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για 3 λεπτά.
-
Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τα μύδια, ρίχνουμε άνηθο, ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
-
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με λίγο ακόμη άνηθο και ωμό ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού και προαιρετικά, λίγη καυτερή πιπεριά.
Σημειώσεις
- Αν κάποιο από τα μύδια δεν ανοίξει στο μαγείρεμα, το πετάμε.
- Πάντα όταν τρώμε μια συνταγή με όστρακα, βάζουμε οπωσδήποτε λεμόνι ή ξύδι, για να σκοτώσουμε τυχόν μικροοργανισμούς.
- Στη συγκεκριμένη μακαρονάδα, ταιριάζει και βούτυρο, αλλά όχι κάποιο τριμμένο τυρί.
- Όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά, τα βράζουμε κατά 80% στην κατσαρόλα και 20% μέσα στη σάλτσα μας.
- Όταν σβήνουμε με κρασί, αυτό που ζητάμε είναι να πάρουμε τη γεύση από το σταφύλι, για αυτό λέμε στη συνταγή αφήνουμε να εξατμιστεί.